När du ska köpa nya grönytemaskiner är det viktigt att satsa på kvalitet och hållbarhet. Det blir oftast billigare i längden att spendera lite extra från början. Dock finns det fler aspekter du bör ha i åtanke.

Storlek och terräng

Alla grönytemaskiner fungerar olika bra i olika terränger. En maskin som fungerar perfekt på platta gräsmattor som fotbollsplaner kanske inte är optimal till en golfbana med kuperad terräng. Du bör dessutom ha storleken av gräsmattan i åtanke. Trots allt är det mycket lättare att kunna klippa hela gräsmattan på en tank. Gianni Ferrari erbjuder bra maskiner som klarar av riktigt stora ytor.

Mulcher eller uppsamlare?

En uppsamlare är bra att ha till mindre gräsmattor som inte klipps speciellt ofta. Att täcka det nyklippta gräset av klippt gräs leder ofta till en dålig kvalitet på gräsmattan. Stora ytor som klipps ofta behöver sällan en uppsamlare. I dessa fall är det oftast bättre med en mulcher eller sidoutkastare. Det klippta gräset ger gödning när det sprids över gräsmattan.

Det bästa är att investera i en grönytemaskin som har båda alternativen. På så sätt går det att använda samma maskin till alla slags gräsmattor. Hos Gianni Ferrari eller shibaura kan du hitta multifunktionella grönytemaskiner du kan använda i arbetet.

Pris och kvalitet

Ofta är det priset som avgör vilken grönytemaskin du köper. Det är dock värt det att köpa en lite dyrare maskin av kvalitet som kräver färre reparationer och dessutom håller längre. Ha i åtanke att ett dyrt pris inte alltid säkerställer en maskin av kvalitet. Se över dina egna behov och fundera över vad du kommer att använda maskinen till. Vilka funktioner är viktiga för dig? Vill du kunna använda maskinen till mer än att bara klippa gräset? På marknaden finns det otaliga grönytemaskiner att välja mellan. Det är funktionerna, priset och hållbarheten som skiljer dem åt.