Hur kan man optimera sin nätverkshastighet?

 

Nätverk kan vara kluriga att hantera. Allt man vill är ju att ha ett internet där hemma med bra hastighet som tillåter en att arbeta, surfa och streama filmer utan några problem. Tyvärr är verkligheten så att det inte alltid går att göra dessa saker problemfritt. Lite för ofta händer det att ens internet inte håller den standarden som man vill att det ska göra, vilket kan orsaka frustration och ilska hos den det drabbar. Så vad ska man egentligen göra för att få ett bra och snabbt internet om man redan provat allt? Ett trådlöst nätverk förtjänar att fungera optimalt.

 

Det är inte vårt fel

 

Många gånger beror långsamma internethastigheter inte på något som vi själva gör, utan hellre på våra internetleverantörer. Visst, det finns mängder av knep att ta till för att optimera sin hastighet, som till exempel genom wifi-förstärkare eller kabeldragning som är till för att snabba på internet. Men i 9 av 10 fall är det upp till leverantören att undersöka problemet och ta fram åtgärder som löser det.

 

Om man upplever att man har dåligt internet, eller dåligt hemmanätverk på telefonen, kan det vara klokt att kontakta sin leverantör för att se var problemet kommer ifrån. I vissa fall kan det bero på driftstörningar, och då måste man bara vänta ut det. I andra fall kan det vara så att man har fel abonnemang för vad man egentligen behöver, en dålig router, eller för få accesspunkter för att få tillgång till snabbt internet över hela fastigheten.

 

Skaffa hjälp

För att gå till botten med problemen är det alltid bäst att kontakta sin internetleverantör och se vad de kan erbjuda för lösningar på problemet. Många gånger kan de skicka ut en nätverkstekniker, eller till och med lösa problemet över telefonen åt en på direkten – så att man kan börja surfa problemfritt redan samma dag.