Många som bor i lägenheter vill renovera dem för att göra dem mer bekväma och snygga. Däremot kanske de inte har budget för att göra en totalrenovering. Lyckligtvis finns det många sätt att uppdatera en lägenhet på en budget. Genom att måla väggarna, uppdatera armaturerna och lägga till nya tillbehör är det möjligt att ge en lägenhet ett fräscht utseende utan att spendera mycket pengar. Med lite kreativitet kan vem som helst förvandla sin lägenhet till ett elegant och inbjudande utrymme.

I dagens samhälle är det lätt att fastna i vardagens liv och rörelse och glömma att ta hand om sig själv. Det är viktigt att komma ihåg att vårda ditt sinne, kropp och själ för att kunna leva ett lyckligt och tillfredsställande liv. Ett sätt att göra detta är genom att renovera själv. Detta kan göras på många olika sätt som att ta hand om din fysiska hälsa, investera tid i relationer som är viktiga för dig, eller ta upp en ny hobby som ger dig glädje. Genom att göra en medveten ansträngning för att förbättra dig själv kommer du att kunna leva ett mer tillfredsställande liv.

 

1. Gör en plan och budget för din renovering.

2. Gör lite research om det bästa sättet att renovera just din lägenhet. Ta foton, så att du har bevis och referenser om något går åt skogen eller du tappar kollen. Tänk som en fotograf Stockholm!

3. Få offerter från olika entreprenörer för att få bästa pris.

4. Hitta sätt att göra en del av arbetet själv för att spara pengar.

5. Leta runt efter de bästa erbjudandena på material och möbler.

6. Återanvänd eller återanvänd gamla föremål när det är möjligt.

7. Var villig att kompromissa med vissa aspekter av renoveringen för att hålla dig inom din budget.

8. Var inte rädd för att be om hjälp från vänner och familjemedlemmar. De är dina livlinor, lite som din bilgaranti.

9. Ha tålamod och ta dig tid med renoveringsprocessen.Kom ihåg att städa löpande, så att det inte blir så kaosigt att du måste ta pauser. Jämför priser på städfirmor Stockholm!

10. Viktigast av allt, ha kul och njut av processen! Det ska inte vara lika stressande som att ta ett nytt cv-foto. Renovering ska vara roligt!

 

 

Renovera lägenhet och sälja – bra sätt att kränga

”Jag ska renovera min lägenhet och sälja den. Jag har redan köpt det nödvändiga materialet och påbörjat processen. Jag hoppas få det gjort om några veckor.”
Så brukar det låta, eller hur? Den som inte vet vad den håller på med, den är ofta positiv och köper både sig själv och grisen i säcken… lite som de som inte köper refurbished laptop utan betalar onödiga pengar för nya modeller.

Husägare som planerar en renovering känner sig ofta överväldigade av processen. Det finns så mycket att tänka på, från den övergripande designen till detaljerna i armaturer och finish. Men med lite planering och några användbara råd kan du få din renovering att gå smidigt. Börja med att skapa en budget och tidslinje för ditt projekt. Samla sedan inspiration genom att titta på hemdesigntidningar och besöka showrooms. När du har en uppfattning om vad du vill, börja fatta beslut om detaljerna. Välj material som passar din stil och budget, och se till att ta hänsyn till arbetskostnaden när du uppskattar dina totala projektkostnader. Om du inte är säker på var du ska börja, rådgör med en professionell designer eller entreprenör som kan hjälpa dig att skapa en plan som gör din vision till verklighet. Tänk också på att vara realistisk i denna vision – att renovera en lägenhet gör att du inte ska börja fundera på… ja, typ att bygga pool – dvs saker som du helt enkelt inte kan göra i en lägenhet. Du kan däremot fundera på att ta en tanke och modifiera den! Du vill ha en pool, men bor i lägenhet? Bygg ett spabad Stockholm istället! Det går att fixa i lägenhet, och är minst lika bra om du inte ska simma längder.

 

Renovera funkislägenhet, värt det?

Okej, så pilla in en ny Swave och knäck fingrarna så ska vi gå igenom lite nyttig info om de funktionella aspekterna av en lägenhetsrenovering: En lägenhet, särskilt en hyresrätt, kan vara ett litet utrymme som måste fylla många funktioner. En bra design kan hjälpa till att få utrymmet att kännas större och mer öppet samtidigt som det ger alla nödvändiga funktioner för ett bekvämt boende. Förvaring är ofta en av de viktigaste övervägandena i en lägenhet; inbyggda eller kreativa förvaringslösningar kan hjälpa till att utnyttja alla tillgängliga kvadrattum. Flexibla möbler som kan tjäna flera syften är också nyckeln för att få ett litet utrymme att fungera.